19:18 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 460
  Pratite nas

  Uvođenje ograničavajućih mera Krimu uticalo je da u velikoj meri poraste interes stranaca ka poluostrvu Krim, a sve je više onih koji dolaze da investiraju, izjavio je predsednik Skupštine Krima Vladimir Konstantinov.

  Kako je rekao, tokom prošle godine Krim su obišli predstavnici 60 zemalja, što je daleko veći broj nego što je to bio slučaj pre uvođenja sankcija.

  „Pre ulaska poluostrva u sastav Ruske Federacije nivo investicija je bio mizeran. Međutim, iako se broj zainteresovanih investitora drastično povećao, još uvek se ne može primetiti direktni rezultat toga. Tako funkcioniše narodna diplomatija, nadamo se da će se javno mnjenje na Zapadu postepeno promeniti po pitanju Krima“, rekao je.

  Konstantinov je naveo i da će uskoro Krim posetiti delegacija iz Nemačke, što je znak da mnogi u Evropi žele da se sankcije Rusiji što pre ukinu.

  Sa druge strane, kada je reč o turistima, Konstantinov je naveo da se broj posetilaca drastično povećao, kao i da takvog interesovanja za Krim nije bilo ni u doba Sovjetskog Saveza.

  „Iako bi razvoj poluostrva išao daleko lakše bez sankcija, to se dešava i dok su te mere na snazi, mi ne možemo taj proces zaustaviti“, dodao je.

  Tagovi:
  investicija, interes, Krim
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga