16:39 31 Mart 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  12151
  Pratite nas

  Većina velikih zapadnih medija, među kojima su „Dejli mejl“ i „Tajm“, objavila je članke o pilotu ruskog aviona Su-25 majoru Romanu Filipovu koji je oboren 3. februara za vreme leta u zoni deeslokacije „Idlib“ u Siriji i koji je poginuo aktiviranjem bombe u borbi sa teroristima.

  O pogibiji pilota su aktivno diskutovali čitaoci. Ispod članka „Dejli mejla“ korisnici su ostavili više od 2.000 komentara, a najviše lajkova je dobio komentar o hrabrosti pilota.

  „Pokoj ti duši, prijatelju. Hrabar i pravi vojnik. Spreman sam da se kladim da će sećanje na njega poštovati u Rusiji, a ne kritikovati u medijima i suditi mu kako bismo mi to radili“, piše Sandman.

  „Hrabar čovek, za razliku od pacova sa kojima se borio“, smatra SunlundMakesMeBarf.

  Mnogi su se setili herojskih bitki iz istorije Rusije.

  „Rusi su sačuvali karakter svojih dedova koji su prošli Drugi svetski rat. Snažni momci. Zamislite da se savremene ’nežne‘ generacije koje sada stasavaju na Zemlji suprotstave nečemu“, piše talibasher.

  „Civilizovani svet treba da mu podigne čašu! Dobar posao, naterao si svoju zemlju i čitav svet da se ponosi tobom. Baš kao što su to radili tvoji dedovi za vreme rata“, kaže Nik Rexna.

  Jedan broj korisnika je iznenađen kako su teroristi došli do protivvazdušnog raketnog kompleksa koji može oboriti avion.

  „Gde su našli takve rakete? To je najstrašnije u ovoj priči. Oni mogu preći na civilne avione, a mi samo optužujemo Asada“, primećuje Lukas.

  „Interesantno, da li je Obama isporučio ove prenosne protivvazdušne sisteme?“ pita PeterM_Williams.

  Tagovi:
  Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga