03:03 14 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2913
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da snaga duha Rusije leži u ljudima i objasnio kako je, po njegovom mišljenju, najbolje boriti se protiv lenjosti.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Sergeй Guneev

  Tokom razgovora sa novinarima medijskog foruma Sveruskog narodnog fronta, kopredsednica centralnog štaba SNF-a Olga Timofejeva postavila je blic-pitanja šefu države.

  Na pitanje šta je za njega najvažnija stvar u životu, Putin je odgovorio — rezultat. Poslednje pitanje bilo je u čemu je snaga Rusije. „U ljudima“, uvereno je odgovorio Putin.

  Predsednik je takođe rekao zašto nosi sat na desnoj ruci. „Da se ne izvlači odatle (ispod rukava), on obično visi ovde na zglobu. A ako ga stavim na levu ruku, onda se krunica okreće i to je neprijatno, boli. Zbog toga ga odavno nosim ovde“, objasnio je on.

  Osim toga, ruski lider smatra da je rad najbolji metod da se pobedi lenjost.

  Razlika između medija u Rusiji i SSSR-u

  Predsednik Rusije Vladimir Putin objasnio je na medijskom forumu Sveruskog narodnog fronta šta je, prema njegovom mišljenju, razlika između položaja medija u Rusiji i u Sovjetskom Savezu.

  Ruski lider rekao da su u SSSR-u sve kritike koje su objavljivali mediji predstavljale reakciju političara na događaje u zemlji i inostranstvu.

  „U Sovjetskom Savezu nije bilo nepartijske štampe, osim pravoslavnog kalendara. A mi to imamo. Kod nas je sasvim drugačija situacija“, naveo je Putin.

  On je dodao da smatra da je ruska štampa maksimalno depolitizovana, napominjući da je neophodno da se u zemlji stvori „zakonski utvrđeni instrument za saradnju štampe i predstavnika vlasti“.

  „Moramo da razmislimo kako to pažljivo da uradimo kako ne bismo preterali“, zaključio je predsednik.

  Na pitanje novinara koji događaj u istoriji Rusije bi želeo da promeni, Putin je izjavio da je to „raspad Sovjetskog Saveza“.

  Pritom je priznao da ne bi želeo da živi u nekom drugom istorijskom dobu.

  „Znate, u prošlosti su svi moji preci bili kmetovi, a ja sam predsednik“, rekao je.

  Slično:

  Saveti za zdrav život ruskog predsednika
  Predsedniče, lepši ste na televiziji; Putin: Nema veze (video)
  Tagovi:
  časovnik, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga