12:05 14 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Crveni telefon (154)
  0 531
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su državljani Rusije optuženi za mešanje u izbore u SAD isto tako mogli biti i Amerikanci.

  „Zašto mislite da su ruske vlasti, uključujući i mene, davale nekome dozvolu za to? Ništa se nije izmenilo od kada smo razgovarali u Sankt Peterburgu (u junu 2017. godine). Pojavila su se neka imena, pa šta? To su isto tako mogla biti i imena Amerikanaca koji ovde sede i mešaju se u vaš sopstveni politički proces“, rekao je Putin u intervjuu za En-Bi-Si.

  „Svet je veoma velik i raznolik, postoje složeni odnosi između SAD i Rusije. Neki naši ljudi imaju svoje mišljenje o ovim odnosima. Nabrojali ste mi neka fizička lica i rekli mi da su Rusi. Pa šta?! Oni mogu, kao Rusi, da rade za američke kompanije. Možda je neko od njih radio za nekog od kandidata. Nemam pojma o tome, to nisu moj problemi“, dodao je ruski predsednik.

  Specijalni američki tužilac Robert Miler optužio je 13 državljana Rusije, među kojima su i zaposleni u Agenciji za internet-istraživanje, kao i tri pravna lica, za pokušaj mešanja u predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama, ali nije pružio nikakve dokaze o njihovoj krivici. Rusija je više puta odbacivala optužbe da je pokušavala da utiče na izbore u SAD, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ih je nazvao „apsolutno neosnovanim“.

  Tema:
  Crveni telefon (154)

  Slično:

  Putin: Shvatite, Rusi žive prema ruskim, a ne prema američkim zakonima
  Tramp: Rusija se mešala u izbore, ali nije uticala na glasove
  Kosačov: Rusija ne može da ugrozi Ameriku tako dobro kao Kongres SAD
  Tagovi:
  mešanje u izbore, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga