19:19 28 Mart 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2521
  Pratite nas

  Izrazi koje je britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson sebi dozvolio su neviđene i svedoče o njegovom potpunom odsustvu profesionalizma, smatra ruski senator Franc Klincevič.

  „Izjave kojima je Gavin Vilijamson pribegao su nečuvene za ministra odbrane velike države i svedoče o njegovom krajnjem neprofesionalizmu. To je sramota za Veliku Britaniju. Nemoguće je zamisliti da nešto slično javno izjavi ruski ministar odbrane“, istakao je Klincevič.

  Senator je pretpostavio da ministar odbrane Velike Britanije „ne može da odustane od navika stečenih u mladosti, kada se sa svojim vršnjacima raspravljao uz pomoć psovki“.

  „Sada ne mogu da zamislim kako ćemo sa ovim čovekom voditi neki dijalog. A nema sumnje da je dijalog između naših zemalja u vojnoj oblasti neophodan“, rekao je Klincevič.

  Ranije je televizija „Skaj njuz“ javila da je britanski ministar odbrane Gavin Vilijamson komentarisao recipročne mere koje je obećala Moskva na proterivanje ruskih diplomata iz Velike Britanije i posavetovao joj da „zaveže“.

  Slično:

  Moskva ima zavidan „arsenal“ za odgovor Londonu
  Putin hitno sa Savetom bezbednosti, čeka se odluka
  Tagovi:
  sramota, Gavin Vilijamson, Franc Klincevič, Velika Britanija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga