21:31 07 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 411
  Pratite nas

  Na sastanku sa kopredsednicima svog izbornog štaba, predsednik Rusije je izjavio da će glavni zadatak biti unutrašnja politika i obezbeđivanje ekonomskog rasta.

  Predsednik Putin je na sastanku izrazio nadu za daljim zajedničkim radom.

  „Želim da vam zahvalim i da zahvalim vašim kolegama u regionima za ovaj zajednički rad i da izrazim nadu da ćemo nastaviti da radimo zajedno, kao što sam juče rekao, bez formalizovanja u neki konkretan organizaciono-pravni oblik, u smislu da vi, kao i ranije, nećete na svojim mestima samo ispunjavati zadatke koji su pred nama, već ćete, prilikom razmatranja pitanja razvoja zemlje, aktivno učestvovati i formulisati svoj stav“, rekao je Putin. 

  „Glavni zadatak kojim ćemo se baviti je, naravno, prvenstveno unutrašnja politika. To je, pre svega, obezbeđivanje tempa rasta privrede Rusije, uz inovativan karakter. To je razvoj u oblasti zdravstva, obrazovanja, industrijske proizvodnje, kao što sam već govorio, infrastrukture i drugih područja od presudnog značaja za napredak i podizanje životnog standarda naših građana“, istakao je Putin.

  Šef države je dodao da će se rešavati i pitanja koja se odnose na odbrambene sposobnosti zemlje, ali da je „najvažnija unutrašnja politika“.

  Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin pobedio je na predsedničkim izborima sa rezultatom od 76,68 odsto nakon obrade 99,94 podataka lokalnih izbornih komisija, objavljeno je na ekranu za informacije u medija-centru Centralne izborne komisije Rusije.

  Slično:

  IZ MINUTA U MINUT: Putin: Naš najvažniji cilj — blagostanje građana
  Novi mandat Putina: Zadaci u saradnji Rusije i Srbije (video)
  Putin ubedljivo pobeđuje: Hvala, Britanijo!
  Tagovi:
  predsednički izbori u Rusiji, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga