20:55 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Crveni telefon (154)
  2611
  Pratite nas

  Vojni stručnjak Aleksej Leonkov komentarisao je za RT strip koji je objavio Sajber institut Vojne akademije SAD, u kojem se govori o sukobu NATO-a i Rusije 2027. godine.

  „Nivo priručnika govori o nivou vojnika koji trenutno služe u američkoj vojsci i zemljama NATO-a. Osim toga, obeshrabruje činjenica da, dok se naše vojne vežbe uvek izvode protiv uslovnog i verovatnog protivnika, Amerikanci i neke zemlje alijanse dozvoljavaju sebi konkretnije stvari. To jest, oni ukazuju na Rusiju, Kinu ili Severnu Koreju“, objasnio je ekspert.

  Leonkov je takođe dodao da se ovim pristupom vojnici ne mogu obučavati realnim veštinama i strategijama.

  „Ako oni misle da će takvim primitivnim udžbenicima uspeti da pripreme borbeno sposobnu vojsku spremnu za one realije koje bi se mogle dogoditi u pravom globalnom ratu, onda to izgleda vrlo komično i tragično. Ako sve rezimiramo, onda je nivo kompetentnosti koji su ranije imale iste te Sjedinjene Američke Države, prilično opao, baš kao i prag osećaja namene nuklearnog oružja. To jest, oni doživljavaju budući konflikt kao laganu šetnju, crtani film“, naglasio je stručnjak.

  Ranije je objavljeno da je u Sjedinjenim Američkim Državama objavljen strip-priručnik za vojnike, u kome je opisan sukob sa Rusijom.

  Tema:
  Crveni telefon (154)

  Slično:

  NATO približava Rusiji svoje protivrakete
  NATO plete mrežu za oružani sukob sa Rusijom
  Tagovi:
  priručnik, strip, NATO, Aleksej Leonkov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga