13:11 25 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  31600
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin je na sastanku u Kemerovu prokomentarisao je uzrok požara u tržnom centru „Zimska višnja“ koji je odneo više od 60 života.

  „To što se dešava kod nas nije rat, niti iznenadna eksplozija metana u rudnicima. Ljudi, deca su došla da se odmore. Mi govorimo o demografiji, a gubimo toliko ljudi. A zbog čega? Zbog kriminalne nemarnosti“, rekao je Putin na sednici u Kemerovu koja je posvećena uzrocima i posledicama požara.

  Ruski lider je naložio šefu Istražnog komiteta Aleksandru Bistrikinu da dâ pravnu ocenu akcija zvaničnih lica koja su dozvolila da se desi tragedija.

  „Bez novca se ne može dobiti potvrda za rad, dok će za novac sve potpisati“, rekao je Putin.

  Bistrikin je saopštio da su zvanični organi tokom istrage o izbijanju požara uzeli ogromnu količinu dokumenta koju sad proučavaju.

  Putin je izrazio saučešće porodicama poginulih, započevši sastanak minutom ćutanja. 

  „Prvo osećanje kada se govori o broju poginulih je — ovo nije za plakanje, već za ridanje“, rekao je Putin na početku sastanka.

  Rano jutros Putin je doleteo u Kemerovo i odmah posetio zapaljeni tržni centar gde je položio cveće. Zajedno sa opunomoćenim predstavnikom predsednika u Sibirskom federalnom okrugu Sergejem Menjajlom on je pogledao i fasadu tržnog centra.

  Putin je posetio bolnicu gde su smešteni povređeni u požaru i razgovarao sa vatrogascima koji su prvi došli na mesto nesreće. On je obećao građanima da će krivci za nesreću biti kažnjeni.

  Tagovi:
  Kemerovo
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga