04:21 20 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  Britansko-ruski hladni rat (90)
  1218
  Pratite nas

  Odbijanje predloga Rusije za pomoć u „slučaju Skripalj“ od strane Londona i odbijanje da se dostave materijali o njemu ukazuju na nezainteresovanost Velike Britanije u pronalaženju istine o tragediji u Solsberiju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

  Ruska strana je ovo izjavila na sastanku direktora odeljenja za neproliferaciju i kontrolu naoružanja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Vladimira Jermakova sa predstavnicima ambasada više zemalja-partnera ZND 27. marta.

  „Činjenica da je London odbacio sve ruske predloge za sprovođenje bilateralnih konsultacija o ovom pitanju u punom formatu u okviru Konvencije o zabrani hemijskog oružja i da su ignorisani svi ruski zahtevi da se dostave materijali istrage kako bi se proučili u cilju zajedničke istrage, potvrđuje da Velika Britanija nije zainteresovana za otkrivanje istine o tragediji dvoje ruskih državljana na njenoj teritoriji“, ističe se u saopštenju.

  Na sastanku je ponovo potvrđeno da Rusija nema nikakve veze sa incidentom u Solsberiju. Osim toga, izražena je ozbiljna zabrinutost zbog zdravstvenog stanja Julije Skripalj i odbijanja da predstavnici Rusije dobiju konzularni pristup kod nje.

  U britanskom gradu Solsberiju 4. marta su otrovani bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234 umešana Rusija.

  Tema:
  Britansko-ruski hladni rat (90)

  Slično:

  Tereza Mej o Skripaljevima: Možda se nikad ne oporave
  Zapad Rusiji objavio diplomatski rat
  Tagovi:
  slučaj Skripalj, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, Velika Britanija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga