00:21 14 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  49203
  Pratite nas

  Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je fotografije snimljene iz aviona koje potvrđuju da su četvrti sirijske Rake razorene u vazdušnim napadima međunarodne koalicije na čelu sa SAD.

  „Srušena je većina stambenih zgrada, bolnica, džamija, škola i objekata za snabdevanje“, navedeno je u saopštenju.

  Snimci sirijske Rake koji je napravila ruska avijacija. Na fotografijama se vide razmere razaranja u bombardovanju koalicije na čelu sa SAD
  Ministarstvo odbrane Rusije
  Snimci sirijske Rake koji je napravila ruska avijacija. Na fotografijama se vide razmere razaranja u bombardovanju koalicije na čelu sa SAD

  Humanitarna situacija u Raki je, kako je navedeno, i dalje veoma složena, pristup humanitarnim misijama je otežan. Među onima koji su odlučili da se vrate u grad ima mnogo ranjenih i poginulih usled eksplozija mina.

  Ministarstvo je podsetilo da je zvanični predstavnik Ujedinjenih nacija u Siriji Jan Egelan ranije izjavio da su predstavnici UN koji su posetili Raku utvrdili da su razaranja u tom gradu znatno veća nego u Alepu i Homsu, koje su oslobodile snage sirijske armije uz podršku ruske avijacije.

  U saopštenju Ministarstva odbrane Rusije se dodaje da su pod ruševinama zgrada nastalim usled bombardovanja snaga koalicije ostale hiljade tela poginulih civila koja propadaju i zagađuju slojeve s vodom. U gradu ne radi vodovod, nisu uklonjene mine, nema struje, nema bolnica i apoteka, ne rade prodavnice.

  Nisu stvoreni uslovi za bezbedan povratak civila, a civili koji su se već vratili su u opasnosti.

  Tagovi:
  snimci iz vazduha, međunarodna koalicija, dokazi, bombardovanje, Ministarstvo odbrane Rusije, Raka, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga