15:37 07 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2286
  Pratite nas

  „Ja sam bezbedna i osećam se bolje, ali nisam dovoljno snažna da dajem intervjue medijima, što se nadam da ću moći uskoro. Do tada hoću da zamolim da mi se niko ne obraća, ni meni, ni mom ocu…“, navodi se u izjavi Julije Skripalj, koju je objavio Skotland jard.

  „Puštena sam iz bolnice u Solsberiju 9. aprila 2018. godine. Lečili su me sa vidljivom profesionalnošću i ljubaznošću i nedostaje mi medicinsko osoblje. Još uvek brinu o mom ocu, kome je i dalje ozbiljno loše. Ja i dalje osećam posledice nervnog agensa koji je korišćen na nama“, navodi se u izjavi Julije Skripalj.

  Prema njenim rečima, ona može da „komunicira sa prijateljima i porodicom“.

  Julija Skripalj takođe je rekla da ne namerava da se traži konzularnu podršku Rusije.  

  „Imam pristup prijateljima i porodici, a u ruskoj ambasadi su mi ponudili pomoć. U ovom trenutku ne želim njihove usluge, ali ako se predomislim, znam da mogu da im obratim“, rekla je ona.

  Julija Skripalj je istakla i da ne želi da komunicira sa novinarima i traži od svoje sestre od strica Viktorije da ne pokušava da kontaktira sa njom.

  „Ja sam bezbedna i osećam se bolje, ali nisam dovoljno snažna da dajem intervjue medijima, što se nadam da ću moći uskoro. Do tada hoću da zamolim da mi se niko ne obraća, ni meni, ni mom ocu… Zahvaljujem se mojoj sestri Viktoriji zbog brige o nama, ali je molim da ne dolazi kod nas i ne pokušava da kontaktira sa nama neko vreme. Njeno mišljenje i zaključci nisu isti kao moji ili mog oca“, navodi se u izjavi Julije Skripalj, koju je objavio Skotland jard.

  Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u britanskom Solsberiju. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A-234 umešana Rusija, što Rusija kategorično negira. Nakon Velike Britanije, brojne zemlje Evropske unije, kao i SAD, Kanada, Norveška, Ukrajina i druge zemlje donele su odluku da proteraju ruske diplomate u vezi sa incidentom u Solsberiju.

  Slično:

  Britanija radi po istom scenariju: Skripalj, Berezovski, Litvinjenko...
  Ruska ambasada: Ako niste povezani sa zločinom, zašto uništavate dokaze
  Tagovi:
  izjava, slučaj Skripalj, Skotland Jard, Julija Skripalj, Solsberi
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga