22:33 07 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 190
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Migelu Dijasu Kanelu povodom izbora za predsednika Državnog saveta Kube i potvrdio spremnost za blisku saradnju posvećenu daljem jačanju strateškog partnerstva dveju zemalja, saopštila je pres-služba Kremlja.

  „Šef ruske države je rekao da veruje da će pod rukovodstvom Migela Dijasa Kanela Bermudesa zemlja nastaviti samouvereno da ide ka ciljevima koje je proglasila Kubanska revolucija i da će napredovati u socijalno-ekonomskom razvoju“, navedeno je u saopštenju. 

  Putin je naglasio da Rusija visoko ceni odnose s Kubom, koji su zasnovani na „čvrstoj tradiciji prijateljstva i uzajamnog poštovanja“. 

  Predsednik Rusije je uputio i telegram dosadašnjem kubanskom lideru Raulu Kastru, u kojem mu je zahvalio za dugogodišnju saradnju koja je doprinela razvoju odnosa Rusije i Kube. 

  Putin je naglasio da je Kastro „veoma poštovan kao veliki prijatelj Rusije, kao mudar i dalekovid političar koji je učinio mnogo toga za rešavanje socijalno-ekonomskih zadataka koji stoje pred Kubom, kao i za zaštitu njenog državnog suvereniteta i jačanja njene pozicije na međunarodnoj areni“. 

  Ruski predsednik je dodao da je uveren da će delatnost Kastra na čelu Komunističke partije Kube i dalje doprinositi jačanju strateškog partnerstva dveju zemalja. 

   

   

  Tagovi:
  čestitka, Migel Dijas Kanel, Vladimir Putin, Kuba
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga