11:01 15 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 317
  Pratite nas

  Vlasti SAD vršile su pritisak na čitav niz zemalja kako njihovi predstavnici ne bi učestvovali na Međunarodnoj konferenciji o bezbednosti koja je održana u Sočiju, ali ti pokušaji Vašingtona nisu urodili plodom, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

  „Saznali smo o tome nakon što smo razgovarali sa našim partnerima. Neki od njih su rekli da je vršen pritisak od strane Vašingtona da ne učestvuju na konferenciji“, ukazao je Patrušev.

  On, međutim, nije želeo da precizira o kojim zemljama je reč, ali je dodao da ti ljudi zbog toga nisu želeli da učestvuju u multilateralnim događajima, ali su bili spremni da razvijaju saradnju na bilateralnom nivou.

  Istovremeno, ruski političar je rekao da su se učesnici Međunarodne konferencije založili protiv jednostranih i agresivnih pristupa rešavanja konflikata mimoilazeći međunarodno pravo.

  Ocenjen je, kako je dodao, i rast nepredvidivosti i konfliktnog potencijala u međunarodnim odnosima i naglašena je važnost jačanja uloge UN i Saveta bezbednosti kao univerzalne međunarodne strukture.

  Tagovi:
  bezbedna, pritisak, konferencija, Nikolaj Patrušev
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga