20:37 21 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 631
  Pratite nas

  U telefonskom razgovoru sa dva ruska prankera, šef OZHO Ahmet Uzumdžu je priznao da je hemijsko sredstvo kojim je otrovan Sergej Skripalj i njegova kćerka u Solsberiju moglo da bude proizvedeno u bilo kojoj državi, pa i u SAD. Sputnjik u intervjuu sa prankerom Aleksejem „Leksusom“ Stoljarovom otkriva detalje ovog šaljivog razgovora.

  Dobro, recite nam, šta ste zapravo saznali tokom razgovora sa šefom OZHO?

  — Prema njegovim rečima, nema nikakvih dokaza da je otrovni gas proizveden u Rusiji, kao i da je za dalju istragu potrebno još mnogo detalja. Prema rečima Uzumdžua, gas može da potiče iz neke druge države.

  Zapadni mediji vas često optužuju da sarađujete sa ruskim specijalnim službama i Kremljom…

  — Mogu da optužuju mene i mog kolegu, ali to je bespredmetno, jer nemaju dokaze. Kolega i ja smo jednostavno obični građani koji imaju čvrste stavove. Zato se i bavimo ovakvim šalama.

  I koji je vaš stav?

  — Smatramo da je neophodno dostaviti mnogo više dokaza, bez obzira da li se radi o Rusiji ili SAD. Pa ipak, Velika Britanija ne želi da objavi još detalja i rezultata istrage. A mi živimo u Rusiji, interesuju nas detalji onoga za šta nas optužuju.

  U principu, tvrdite da svetska zajednica nema dovoljno dokaza da kaže ko u stvari snosi odgovornost…

  — Da, naravno, i zato smo odlučili da zovemo Uzumdžua. On zaslužuje poverenje, za razliku od predstavnika Velike Britanije i SAD. Samo šef ove organizacije može da zna ko je napravio ovu supstancu i zato smo odlučili da zovemo njega.

  Tagovi:
  prankeri, Rusija, Svet
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga