09:59 11 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2043
  Pratite nas

  Šef britanske diplomatije Boris Džonson namerava da razgovara u Briselu sa kolegama iz NATO-a o „nerazumnom i destabilizirajućem“ ponašanju Rusije, kao i o „hibridnim pretnjama“ koje dolaze iz Moskve.

  Direktor CIA Majk Pompeo
  © AP Photo / J. Scott Applewhite

  „Ovo je prvi sastanak ministra inostranih poslova država NATO-a od trenutka pokušaja ubistva u Solsberiju i hemijskog napada u Siriji. To je ključni trenutak o Rusiji za razgovor sa ministrima svih 29 država-saveznika“, navodi se u saopštenju Džonsona.

  On smatra da će NATO na samitu u junu doneti odluku o jačanju svoje odbrane.

  „Sposobnost NATO-a da brzo reaguje je već pokazana brzim odgovorom na napade u Solsberiju i Siriji i pojavom solidarnosti sa akcijama Velike Britanije. Takvu podršku smo dobili i od EU i G7. Treba da sačuvamo tempo i nateramo Rusiju na odgovornost za svoje nerazumno i destabilizirajuće ponašanje“, rekao je Džonson.

  Tokom sastanka ministar je pozvao saveznike iz NATO-a da urade više u borbi protiv „hibridnih pretnji“, kao što su hibridni napadi i mešanja u unutrašnju politiku i infrastrukturu bliskih suseda Rusije, navodi se u saopštenju.

  Prema podacima britanskog spoljnopolitičkog resora, na sastanku u Briselu će se razgovarati i o Avganistanu i širenju Alijanse.

  Tagovi:
  NATO
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga