06:55 10 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 450
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se pred ponoć 6. maja, sa članovima vlade i zahvalio im se za saradnju, saopštio je predsednikov pres sekretar Dmitrij Peskov.

  Putin se zahvalio svim članovima kabineta, saradnicima ministarstava i aparata vlade za postignute značajne rezultate u rešavanju važnih zadataka za Rusiju, rekao je Peskov.

  Šef države je istakao da je protekli šestogodišnji period bio ispunjen novim izazovima i neuobičajenim događajima — kako u zemlji, tako i u svetu.

  „Od vlade se zahtevalo da bude čvrsta i dosledna, spremna da preuzme odgovornost za realizaciju donetih odluka i sve te kvalitete su njeni članovi pokazali“, prenosi Peskov predsednikove reči.

  Kabinet je radio ozbiljno, kao pravi tim i za to je, kako je istakao Putin, veoma zaslužan premijer Medvedev, zaključio je Peskov.

  Bio  je to poslednji predsednikov sastanak sa vladom u ovom sastavu. U ponedeljak, tačno u podne, održaće se inauguracija predsednika Putina. Odmah posle inauguracije vlada podnosi ostavku i do imenovanja mandatara koji će predložiti novi sastav kabineta, svi rade kao „vršioci dužnosti“.

  Tagovi:
  raspuštanje, vlada
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga