05:58 05 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 210
  Pratite nas

  Realizacija naredbe predsednika Rusije o nacionalnim ciljevima i strateškim zadacima razvoja zahteva važne odluke, donošenje zakona i razmatranje svih rizika, rekao je ruski premijer Dimitrij Medvedev.

  Dmitrij Medvedev
  © Sputnik / Sergeй Guneev

  „Zadaci koje Vlada treba da reši, o tome sam govorio u Dumi, izuzetno su složeni i veliki. Od svih nas zahtevaju ozbiljne napore, tačne odluke. Takođe će se zahtevati veliki zakonodavni rad“, izjavio je Medvedev na sastanku o primeni novog majskog dekreta predsednika Rusije Vladimira Putina.

  On je dodao da se za realizaciju dekreta mora naći novac.

  „Mi ćemo ga trošiti na najznačajnije programe sa maksimalnim rezultatom i, naravno, Ministarstvo finansija će nastaviti, kao i ranije, pažljivo da prati efikasnost troškova“, rekao je Medvedev.

  On je takođe napomenuo da će nova Vlada, kada izvrši taj dekret, uzeti u obzir rizike sa kojima Rusija može da se suoči kao rezultat mogućih promena u međunarodnoj situaciji. 

  „Naravno, mi ne znamo kakva će biti međunarodna situacija, kako će se razvijati, sa kojim novim izazovima ili ograničenjima ćemo se susresti, ali svakako moramo da imamo na umu ove rizike“, istakao je premijer.

  Tagovi:
  majski ukaz, Dmitrij Medvedev
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga