22:58 02 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 180
  Pratite nas

  Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da očekuje da predsednik SAD Donald Tramp ispuni svoje predizborno obećanje kada je reč o poboljšanju odnosa sa Moskvom, i istakao da je Rusija za to spremna, a da je lopta u američkom dvorištu.

  Putin je na televiziji „Rusija 1“ rekao da Tramp ispunjava obećanja koja je dao tokom predizborne kampanje, a da je jedno od obećanja bilo da će poboljšati odnose SAD i Rusije.

  „Nadam se da će se to dogoditi, barem smo mi za to spremni, i mislim da je lopta u dvorištu SAD“, istakao je ruski predsednik.

  Putin tvrdi i da mnogi odluke SAD i američkog predsednika kritikuju, ali Tramp ispunjava svoja obećanja.

  On se osvrnuo i na dosadašnje iskustvo kada je reč o odnosu sa Trampom rekavši da američki predsednik pažljiv čovek, da ume da sluša, i da reaguje na argumente, zbog čega i imam razloga da mislim da je dijalog sa njim konstruktivan.

  „To iskustvo koje imam u razgovoru sa Trampom govori mi da, uprkos tome što njegove poteze mahom kritikuju, između ostalog i na međunarodnoj sceni i u sferi ekonomije, on je pažljiv čovek, koji ume da sluša i da reaguje na argumente koje mu navodite. Sve mi to daje osnov da verujem da dijalog može biti konstruktivan“, precizirao je.

  Putin smatra i da su susreti sa Trampom izuzetno korisni, ali da je najvažnije da unutarpolitička situacija u SAD omogući da ti susreti budu realizovani.

  „Sretali smo se na međunarodnim terenima. Naravno, to ne daje toliko mogućnosti da se posvetimo rusko-američkim odnosima. Ali generalno gledano, smatram da su ti susreti korisni. Pitanje je samo koliko unutarpolitička situacija u SAD omogućava da to bude izvedeno“, dodao je.

  Tagovi:
  predizborna obećanja, osobine, Donald Tramp, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga