22:50 28 Mart 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 300
  Pratite nas

  Ruski predsednik Vladimir Putin je na samitu BRIKS-a u Južnoj Africi izjavio da Rusija namerava da poveća pomoć koju ta zemlja izdvaja državama Afrike, pre svega u oblasti razvoja energetskog sektora.

  Kako je istakao, Rusija predlaže afričkim zemljama čitav kompleks energetskih rešenja – sa pojedinim zamljama već su pokrenuti određeni projekti.

  „Perspektivni projekti se već realizuju sa zemljama poput Angole, Mozambika i Gabona. Realizuju se projekti po pitanju naftne i gasne industrije“, rekao je Putin.

  Ruski predsednik je rekao i da značajan deo inicijativa predviđa lokalizaciju proizvodnje na teritoriji Afrike, uključujući i izgradnju fabrika.

  „Uveren sam da će realizacija takvih projekata poslužiti kako bi se ojačao industrijski potencijal afričkih zemalja, a doprinelo bi i jačanju lokalnog biznisa i otvaranju novih radnih mesta“, naglasio je.

  Putin je dodao i da je u razradi i inicijativa da se organizuje samit Rusija—Afrika, na kojem bi učestvovali predstavnici afričkih zemalja.

  „Na samitu bi prisustvovali istaknuti preduzetnici i stručnjaci iz Afrike, u planu je da o toj inicijativi razgovaramo sa predstavnicima afričkih zemalja“, zaključio je Putin.

  Tagovi:
  energetika, BRIKS, Vladimir Putin, Afrika
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga