05:52 11 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 150
  Pratite nas

  Destruktivna politika Vašingtona može samo da osujeti pomake u rešavanju situacije u vezi sa Severnom Korejom, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

  „Destruktivna taktika SAD, koja se primenjuje izvan okvira Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i njegovog komiteta za sankcije, može samo da osujeti pomake u pravcu rešavanja krize, postignute u poslednje vreme. Dolazimo do zaključka da Vašington ne shvata koliko je opasna tvrdoglava politika maksimalnog pritiska na Pjongjang“, navedeno je u komentaru Ministarstva.

  SAD su u spisak za sankcije zbog saradnje sa Severnom Korejom unele i rusku kompaniju „Profinjet“ i njenog generalnog direktora Vasilija Kolčanova.

  Na sajtu Ministarstva finansija SAD je saopšteno da je ta kompanija najmanje šest puta pružala lučke usluge severnokorejskim brodovima, uključujući i one koji su pod sankcijama.

  Kompanija je optužena i za to da je nastavila da nudi svoje usluge brodovima pod severnokorejskom zastavom nakon uvođenja sankcija na isporučivanje nafte Severnoj Koreji.

  „Izaziva žaljenje što su sankcije uvedene u trenutku kada je za rešavanje najsloženijeg zadatka denuklearizacije Korejskog poluostrva potrebna čvrsta, zajednička međunarodna saradnja“, navelo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije u svom komentaru.

  U saopštenju se dodaje da koliko god jednostranih sankcionih talasa inicirao Vašington (a ovo je već 55. talas), oni nisu legitimni. 

  „Akcenat američkih političara je na restrikcijama — to je pokušaj da se prikrije njihova beskorisnost“, navedeno je u saopštenju.

  Tagovi:
  taktika, sankcije, Ministarstvo inostranih poslova RF, Korejsko poluostrvo, Severna Koreja
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga