02:16 21 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 362
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je u subotu, tokom susreta s pobednicima međunarodnih školskih olimpijada 2017/2018. u centru „Sirijus“ u Sočiju da u detinjstvu nije maštao o tome da postane lider.

  Odgovarajući na pitanje kako su protekle njegove školske godine i da li je još tada video sebe kao šefa države, Putin je prvo uz osmeh i u šali odgovorio: „Naravno, video sam, spavao sam i video sam“, ali je potom prešao na ozbiljan ton i odgovorio: „Šta vam je? Naravno, da nisam! Zar je to moguće?“ 

  Putin je potom priznao da je voleo da uči, da je voleo da bude u kolektivu i da je taj kolektiv bio veoma dobar. „To je, zapravo,  veoma značajno“, rekao je Putin i dodao da se i dan-danas  seća mnogih nastavnika kojima je zahvalan za dobrotu, profesionalizam, visoku pedagošku spremnost i usmerenost na učenike i njihova interesovanja.

  Predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Indije Narandra Modi
  © Sputnik / Mihail Klimentьev
  Prema njegovim rečima, njegovi pedagozi su umeli da u učenicima otkriju njihove potencijale za budućnost.
  Na pitanje studenata koja su mu liderska svojstva pomogla da dostigne visine, Putin je rekao da je tajna u tome što je navikao da analizira razloge koji ga ometaju u postizanju dobrog rezultata.

  „Navikao sam da analiziram ne ono što me vodi uspehu, nego ono što me ometa u postizanju boljih rezultata“, rekao je Putin tokom susreta koji je održan u centru "Sirijus" u Sočiju.

  Ruski lider je naveo da, prema njegovom mišljenju, ukoliko čovek kritički posmatra sebe, svoj rad i život, i otkriva ono što mu smeta da ide napred, ako to razume i otklanja, onda će njegovo kretanje napred biti samouverenije i brže.

  Putin je priznao da se u životu najviše nadahnjuje uspesima Rusije.

  „Govorim bez ikakve ironije. Svaki uspeh Rusije ne samo što me nadahnjuje nego mi daje i krila. Želim da naša zemlja i dalje, u drugim pravcima, postiže rezultate koji su za druge za sada nedostižni“, rekao je Putin tokom susreta koji je održan u centru „Sirijus“ u Sočiju.


  Tagovi:
  Obrazovni centar „Sirijus“, studenti, Vladimir Putin, Soči
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga