19:54 19 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 143
  Pratite nas

  Specijalni predstavnik Stejt departmenta SAD Kurt Volker rekao je povodom intervjua Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova, kje London optužuje da su pokušali da otruju bivšeg pukovnika Državne obaveštajne uprave (GRU) Rusije Sergeja Skripalja, da mu je drago što Rusija i dalje ima smisla za humor.

  „Veoma mi je drago što Rusija nije izgubila svoj osećaj za humor“, rekao je Volker.

  Početkom marta bivši saradnik GRU Sergej Skrupalj i njegova kćerka Julija otrovani su u britanskom gradu Solsberiju. London je za trovanje Skripalja supstancom A-234 optužio Moskvu, koja to kategorički odbacuje. 

  Petog septembra britanske vlasti su objavile fotografije dvojice osumnjičenih za trovanje Skripaljevih. London tvrdi da su to dva oficira Državne obaveštajne uprave Rusije — Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov.

  „Osumnjičeni“ su u četvrtak, u intervjuu koji su dali Margariti Simonjan, izjavili da je njihovo putovanje u Veliku Britaniju bilo turističko, da ništa ne znaju o Skripalju i da rade u fitnes-industriji. Simonjanova je rekla da su joj se „osumnjičeni“ javili sami, pozvavši je na mobilni telefon.
  Tagovi:
  Ruslan Boširov i Aleksandar Petrov, Kurt Volker, Velika Britanija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga