21:12 27 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 012
  Pratite nas

  Predstavnik britanskog medijskog regulatora Ofkom izjavio je za Sputnjik da je od petka dobio dve žalbe na televiziju RT u vezi sa intervjuom sa državljanima Rusije, Aleksandrom Petrovom i Ruslanom Boširovom, koje London sumnjiči za trovanje Sergeja i Julije Skripalj u Solsberiju.

  „Mi sada proučavamo ove žalbe sa stanovišta naših pravila emitovanja pre nego što odlučimo da li treba voditi istragu“, rekao je on.

  U petak 14. septembra predstavnik Ofkoma negirao je za Sputnjik tvrdnje britanskih medija o žalbama na televiziju RT i pozivima da joj se povuče dozvola za emitovanje u vezi sa emitovanjem intervjua sa Boširovom i Petrovom. U tom trenutku medijski regulator nije primio nijednu žalbu na RT u vezi sa intervjuom.  

  Sagovornik agencije podsetio je da Ofkom vodi još deset istraga o RT i da će objaviti rezultate u dogledno vreme. 

  Bivši pukovnik Glavne obaveštajne uprave Rusije (GRU) Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su nakon posete italijanskom restoranu „Zizi“ 4. marta u Solsberiju u južnoj Engleskoj, što je uzrokovalo veliki međunarodni skandal. London je saopštio da je u trovanje umešana Rusija, što Moskva kategorički negira.     

  Kasnije je London objavio fotografije dvojice „osumnjičenih za trovanje Skripaljevih“, tvrdeći da su to dva agenta GRU, Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov. Moskva je saopštila da ova imena „ništa ne govore“ Rusiji i ponovo pozvala Britaniju da pređe sa optužbi i manipulacije na saradnju.

  Nakon toga su Petrov i Boširov dali 25-minutni intervju za televiziju RT i agenciju Sputnjik u kojem su, između ostalog, izjavili da su posetili Solsberi kao turisti i nisu ništa znali o Skripaljevima, kao i da rade u fitnes-industriji. 

  Tagovi:
  žalbe, intervju, slučaj Skripalj, Ofkom, RT, Ruslan Boširov i Aleksandar Petrov, Solsberi, Velika Britanija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga