16:06 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 270
  Pratite nas

  Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom posete Indiji izjavio da Rusija i Indija nameravaju da prošire saradnju pre svega unutar UN-a, BRIKS-a, ŠOS-a, G-20, ali i po pitanju borbe protiv terorizma.

  Kako je rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa tamošnjim premijerom Narendrom Modijem, Rusija i Indija će tešnje sarađivati i kada je reč o jačanju bezbednosti u Aziji.

  „Reč je pre svega o borbi protiv terorizma, ali i o aktivnostima za sprečavanje trgovine narkoticima, kao i ostalih vidova transgraničnog kriminala“, precizirao je Putin.

  Takođe, Rusija će razmotriti na koji način može da sarađuje sa Indijom kada je reč o energetskim projektima, među kojima su „Dalekoistočni TPG“ i „Arktik TPG-2“, kao i o otvaranju novih lokacija za eksploataciju u Sibiru i na kontinentalnom arktičkom pojasu.

  Putin i Modi su takođe razgovarali i o situaciji u Siriji i Avganistanu, i pozvao ga da prisustvuje na narednom Istočnom ekonomskom forumu, koji će se održati sledeće godine na Dalekom istoku Rusije.

  Tagovi:
  proširenje, saradnja, Narendra Modi, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga