11:55 24 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Zastave EU i Rusije

  Ambasador EU: Evropa i Rusija čuvaju „ostrva saradnje“ uprkos sankcijama

  © Sputnik / Vladimir Sergejev
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  192

  Evropska unija i Rusija uprkos sankcijama održavaju „ostrva saradnje“ u mnogim humanitarnim oblastima, saopštio je novinarima tokom posete Tomsku ambasador EU u Rusiji Markus Ederer.

  „Što se tiče evropskih sankcija (Rusiji), mi nezavisno od toga i dalje imamo nekoliko oblasti saradnje, koje ja zovem ’ostrvima saradnje‘, to je međuregionalna saradnja, prekogranična saradnja, saradnja u oblasti obrazovanja, nauke i studentske razmene. Veoma sam zadovoljan što se to održava“, istakao je Ederer.

  Ambasador EU je ranije učestvovao u otvaranju festivala Evropskog filma, koji se 12 dana održava u Tomsku. Zajedno sa njim u grad su došli ambasadori i diplomate iz raznih zemalja Evrope.

  „Cilj naše posete je jednostavan — jačanje odnosa u oblasti biznisa, u oblasti univerzitetske saradnje i u oblasti visokih tehnologija. Imali smo bogat program: sastanke sa predstavnicima univerziteta, kompanija i jednostavno sa ljudima. Juče smo takođe imali zanimljiv sastanak sa studentima sa kojima smo razmenili mišljenje“, ispričao je ambasador.

  Tagovi:
  saradnja, Markus Ederer, EU, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga