07:26 21 Mart 2019
Slušajte Sputnik
  Britanski vojnici na vojnim vežbama u Estoniji

  Državna duma Rusije odbacuje optužbe o provokacijama na NATO vežbama

  NATO
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1371

  Prvi zamenik Odbora za odbranu Državne dume Rusije Aleksandar Šerin komentarisao je optužbe Holandije o provokacijama Rusije na vojnim vežbama NATO-a na Arktiku.

  „Moram da priznam da je Holandija izgubila svaki autoritet na međunarodnoj sceni, a sve njihove izjave su prazne. Nakon što je Holandija optužila Rusiju za neke hakerske napade, nakon što su se priključili različitim optužbama, iako ih se to nije ticalo… Ovo nije najveća sila na svetu, a još manje u NATO-u. Holandija je izabrana kao zemlja za oglašavanje. Sve su to klevete, optužbe, ne dešava se ništa slično“, istakao je Šerin.

  Poslanik je naveo da trupe NATO-a agresivnije deluju na granici sa Rusijom, uključujući i izviđačke avione, koji stalno patroliraju duž ruskih granica.

  „Što se tiče vojnih vežbi, prema međunarodnim normama oni treba da obaveste zainteresovane strane, uključujući i našu. Mi, kao zemlja-posmatrač, imamo pravo da se nalazimo u odgovarajućoj zoni i pratimo tok vežbi. Ako se to njima ne sviđa, to je njihov problem, međunarodno pravo to dozvoljava“, zaključio je Šerin.

  Ranije je načelnik uprave operacija mornaričke pešadije Holandije, general Džef Makmutri, izjavio da ruski vojni brodovi i avioni „pokušavaju da provociraju“ britansku i holandsku vojsku tokom vojnih vežbi NATO-a na Arktiku.

  Tagovi:
  provokacija, vojne vežbe, NATO, Holandija, Arktik, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga