01:00 02 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 21
  Pratite nas

  Zasad nema dogovorenih konkretnih aranžmana za sastanak predsednika Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Vladimira Putina i Donalda Trampa, na predstojećem samitu G20 u Argentini, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

  „Stalno se menjaju okolnosti i američkih kolega, a možda će se menjati i naše. Zbog toga zasad nema nekih čvrstih dogovora, ne možemo tačno da kažemo“, rekao je Peskov u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

  „Mi smo, na primer, pročitali informacije u argentinskim izvorima da Tramp namerava da skrati vreme svog boravka u Argentini na jedan dan, tako da još ne znamo kako će se to odnositi na ove planove“, dodao je portparol.

  Komentarišući odnos Moskve i Vašingtona, Peskov je rekao da broj problema na dnevnom redu bilateralnih odnosa između Rusije i SAD svakodnevno raste.

  Odlaganje pripreme sastanka dvojice lidera dovodi do povećanja nedostatka međusobnog poverenja, dodao je on.

  Što se tiče Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, Peskov je konstatovao da je njegova dalja sudbina nejasna.

  „Evropljani su zabrinuti zbog situacije sa raketama kratkog i srednjeg dometa. Mi smo zabrinuti. Nije jasno kakva će biti dalja sudbina ovog dokumenta, a što je najvažnije — nije jasno šta će dalje biti sa tim raketama. Zbog toga je neophodno sesti i razgovarati“, naglasio je Peskov.

  Ranije je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp saopštio da će se Vašington povući iz Sporazuma o likvidaciji raketa. Prema njegovim rečima, Amerika će povećavati svoj nuklearni potencijal sve dok se ostali „ne opamete“, a zatim će Vašington biti spreman da zaustavi ovaj proces i započne smanjivanje naoružanja. On je objasnio da se ova poruka prvenstveno odnosi na Kinu i Rusiju.

  Tagovi:
  sastanak, G20, Donald Tramp, Dmitrij Peskov, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga