09:13 20 Mart 2019
Slušajte Sputnik
  Pripadnik granične službe Ukrajine na međunarodnom prelazu preko ukrainsko-poljske granice Ugrinov-Dolgobičuv

  Državljani Rusije vraćeni sa ukrajinske granice

  © Sputnik / Pavel Palamarčuk
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1126

  Od ponedeljka ujutru je više od 40 ruskih državljana vraćeno u Belorusiju letovima iz Kijeva, jer im je ukrajinska granična služba zabranila ulazak u Ukrajinu, potvrdio je za Sputnjik portparol Državnog graničnog odbora Belorusije Anton Bičkovski.

  Ranije je list „Izvestija“ saopštio da je 26. novembra odbijen zahtev više od 30 ruskih državljana za ulazak u Ukrajinu, koji su doputovali letom 829 avio-kompanije „Belavija“ iz Minska u Kijev u ponedeljak, 26. novembra. Oni su sledećim letom vraćeni nazad u Minsk.

  Bičkovski je saopštio da je reč o četiri leta. On je istakao da je beloruska strana zabeležila povratak Rusa na teritoriju Belorusije, odakle su oni pokušali da otputuju u Ukrajinu. Međutim, nije precizirao su kako tačno Rusi pokušali da dođu u Ukrajinu, ali nije isključio mogućnost da su mogli da slete na aerodrom u Kijevu letovima iz Minska.

  Portparol Državnog graničnog odbora Belorusije istakao je da beloruski graničari nisu dobili informacije od Državne granične službe Ukrajine o promeni uslova prelaska granice Ukrajine od strane stranih državljana, uključujući i one sa teritorije Belorusije. Bičkovski je naglasio da pogranični organi bilo koje zemlje imaju pravo da zabrane ulazak stranim državljanima na svoju teritoriju.

  „Prema raspoloživim informacijama, na graničnim železničkim i putnim prelazima između Belorusije i Ukrajine situacija je nepromenjena“, zaključio je Bičkovski.

  Tagovi:
  Rusija, Belorusija, Ukrajina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga