02:49 29 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 211
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin osvrnuo se na izjave londonskih vojnih zvaničnika, koji su opasnost od Rusije uporedili s pretnjom koju predstavljaju teroristi.

  „Mislim da takve izjave i druga upoređivanja u kojima se Rusija svrstava u isti red s nekakvim terorističkim organizacijama i tako dalje, treba da ostavimo na savesti onih koji to govore i rade“, rekao je Putin.

  Prema njegovim rečima, Rusija je verovatno zemlja broj jedan kada je reč o doprinosu borbi protiv terorizma.

  „Takve izjave su, po pravilu, diktirane željom da se svojim biračima, svom stanovništvu, pokaže čvrst stav ovog ili onog političara, ali sve se to radi s računicom, pre svega, da se dobiju dodatni poeni unutar svoje zemlje“, rekao je Putin. 

  On je dodao da očekuje da će Moskva i London, ipak, što je moguće pre uspeti da pronađu put za pozitivan razvoj bilateralnih odnosa.

  „Velika Britanija je za nas važan partner, nadamo se da će nekad, a to treba da se desi što je moguće pre, uspeti da prevladamo te teškoće koje postoje u našim odnosima i da uspostavimo trend dobre saradnje u interesu kako Velike Britanije, tako i Ruske Federacije“, rekao je Putin.

  Tagovi:
  borba protiv terorizma, Samit G20, Vladimir Putin, Velika Britanija, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga