09:55 05 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2830
  Pratite nas

  Predsednik Komiteta Saveta Federacije za međunarodne odnose Konstantin Kosačov predložio je da se neutralne države motivišu da ne stupaju u NATO, tako što će u rusku vojnu doktrinu biti uneta tačka da te države nisu deo vojnih planova Rusije.

  Vladimir Putin sa pripadnicima specijalnih snaga Rusije
  © Sputnik / Vladimir Rodionov

  „Ja bih razmislio o tome da u našoj vojnoj doktrini zvanično proglasimo da zemlje koje se drže neutralnosti, ne ulaze u vojne planove Rusije. A ne: ’Ako stupite u NATO, momentalno ćete se naći na meti naših raketa‘. To će samo sve plašiti“, rekao je ruski senator na okruglom stolu posvećenom pitanjima neutralnosti u savremenom svetu.

  Prema njegovim rečima, ta misao se množe izneti u zavijenoj formi tako da „Šveđanin zna da se on sada ne nalazi na meti ruskih raketa, jer je ta zemlja neutralna“. U tom slučaju, svaki Šveđanin će znati šta će se s njim desiti ako njegova zemlja stupi u NATO, naveo je primer ruski političar.

  „Pored toga, Rusija bi mogla da podstakne evropske zemlje koje su neutralne dodatnim olakšicama u saradnji sa našom državom“, naglasio je Kosačov.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga