07:56 01 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 266
  Pratite nas

  Moskva je ozbiljno zabrinuta zbog izraelskih napada na Siriju, kao i načinom na koji su izvedeni, oni narušavaju suverenitet Sirije i rezoluciju Saveta bezbednosti UN, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

  „Veoma smo zabrinuti zbog same činjenice da je izveden napad, kao i zbog načina na koji je izveden. Postoji grubo kršenje suvereniteta Sirije i odredbi rezolucija Saveta bezbednosti UN, uključujući i Rezoluciju 1701“, navodi se u dokumentu.

  „Važno je napomenuti da je vazdušne napade ponovo izvela izraelska avijacija, ’pokrivajući se‘ civilnim avionima koji su išli prema aerodromima u Damasku i Bejrutu“, naglasilo je Ministarstvo.

  Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da je šest aviona F-16 izraelskog vojnog vazduhoplovstva izvelo vazdušni napad na Siriju, stvarajući tako direktnu pretnju za dva putnička aviona. Kao odgovor na vazdušni napad, protivvazdušna odbrana Sirije uništila je 14 od 16 izraelskih bombi. Prilikom pada dveju izraelskih vazdušnih bombi na teritoriju logističkog centra 138. brigade sirijske vojske ranjena su tri sirijska vojnika.

  Ranije je sirijska državna agencija SANA saopštila da su izraelske vazduhoplovne snage noćas izvele raketni napad na predgrađe Damaska, većina raketa je oborena, a tri sirijska vojnika ranjena i oštećeno skladište municije. Ovaj napad bio je neviđeno dug i trajao je više od 1,5 sati. 

  Tagovi:
  vazdušni napad, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, Izrael, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga