12:14 17 Jun 2019
Slušajte Sputnik
  Pripadnici ruske vojne policije u sirijskom gradu Manbidž

  Ruska vojna policija patrolira severom Sirije (video)

  © AFP 2019 / George OURFALIAN
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 610

  Ruska vojna policija počela je da patrolira bezbednosnom zonom u regionu sirijskog grada Manbidža, koji se nalazi u provinciji Alep u blizini granice sa Turskom. Prema rečima predstavnika te policije Jusupa Mamatova, glavni zadatak joj je da osigura bezbednost i kontroliše premeštanje oružanih formacija.

  Danas je vojna policija počela da patrolira zonom bezbednosti u području Manbidža i njegovoj okolini. Zadatak je da se osigura bezbednost u zoni odgovornosti, da se kontroliše stanje na terenu i premeštanje oružanih formacija“, rekao je Mamatov.

  Prva trasa patroliranja vojnih policajaca prošla je duž pozadine zone bezbednosti u blizini Manbidža, objasnio je on. Vojnici su prošli severnim delim provincije kroz gradove Melmiran, Adžami, Elanli, Elibafar, dok će se naredne trase redovno menjati.

  Prema njegovim rečima, vojna policija dobija saopštenja o skladištima oružja i neeksplodiranim granatama iz vremena dok je teritorija bila pod okupacijom militanata.

  Podsetimo, snage samoodbrane sirijskih Kurda saopštile su da su se obratile zvaničnom Damasku sa molbom da uspostavi kontrolu nad Manbidžom kako bi zaštitio građane tih oblasti od invazije turske vojske. Nakon toga, Generalštab Oružanih snaga Sirije je saopštio da je sirijska vojska ušla u grad Manbidž na zapadu zemlje, koji je prethodno bio pod kontrolom snaga samoodbrane sirijskih Kurda.

  Tagovi:
  Rusija, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga