11:38 24 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 72
  Pratite nas

  Ruska strana se dogovorila sa Svetskom antidoping agencijom (VADA) o predaji podataka o doping-uzorcima ruskih sportista, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

  „Naši sportski resori imaju intenzivne kontakte, postignuto je razumevanje sa predstavnicima VADA o tome kako će se dalje raditi“, rekao je Peskov.

  Prema njegovim rečima, svi podaci su odavno spremni za predaju VADA, ali zbog nekih logističkih pitanja je došlo do kašnjenja.

  „Nastalo je nekoliko nesuglasica povezanih sa predajom podataka. Pitanje je logistike. Koliko mi je poznato, sa predstavnicima VADA je uspostavljen kontakt i razumevanje o daljem radu“, naglašeno je u pres-službi ruskog predsednika.

  Ranije je ruski ministar sporta Pavel Kolobkov izjavio da Ministarstvo sporta 9. januara očekuje novu posetu eksperata VADA zbog baze podataka moskovske antidoping laboratorije.

  Izvršni odbor VADA je 20. septembra obnovio punopravni status RUSADA, koji je organizaciji oduzet u novembru 2015. godine. Prema odluci Izvršnog odbora VADA, ruska strana je trebalo da do 31. decembra omogući pristup podacima moskovske antidoping laboratorije. Stručni tim VADA je u decembru stigao u Moskvu, ali nije mogao da završi svoj posao u propisanom roku zbog problema sa opremom koja se koristi za izvlačenje podataka, jer ona mora da bude sertifikovana u skladu sa ruskim zakonom.

  Tagovi:
  VADA
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga