23:59 19 Jun 2019
Slušajte Sputnik
  Sedište britanske medijske korporacije Bi-Bi-Si u Londonu

  Roskomnadzor: Bi-Bi-Si emituje stavove terorista

  © Sputnik / Aleks Maknoton
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 310

  Savezna služba Rusije za nadzor komunikacija, informacionih tehnologija i medija (Roskomnadzor) našla je na internet resursima Bi-Bi-Sija materijale koji emituju ideološke stavove međunarodnih terorističkih organizacija, navodi se u saopštenju te službe.

  „U ovom trenutku otkriveni su materijali koji emituju ideološke stavove međunarodnih terorističkih organizacija (citati terorista El Bagdadija, lidera terorističke grupe DAEŠ). U toku je ispitivanje kako bi se utvrdilo da li su ti materijali u skladu sa antiekstremističkim zakonima Rusije“, naglašava se u saopštenju.

  Služba će takođe od 14. do 31. januara proveravati da li televizija „Bi-Bi-Si Vrld njuz“ radi u skladu sa zahtevima u oblasti televizijskog i radijskog emitovanja.  

  U saopštenju se navodi i da Bi-Bi-Si u Rusiji do 16. januara treba da dostavi dokumente koji potvrđuju usklađenost sa zahtevima zakona o medijima.

  „’Britanskoj televiziji‘ (emiter televizije ’Bi-Bi-Si Vorld njuz‘ u Rusiji) je poslat zahtev za dostavljanje dokumenata kojima se potvrđuje poštovanje zakona o medijima o ograničavanju direktne ili indirektne kontrole ruskih medija od strane inostranih organizacija. Krajnji rok za dostavljanje informacija je 16. januar 2019. godine“, dodaje se u saopštenju.

  Roskomnadzor je u decembru objavio da će početi kontrolu televizije „Bi-Bi-Si Vrld njuz“ na teritoriji Rusije i resursa Bi-Bi-Sija na internetu, kako bi utvrdio da li su emitovani materijali usklađeni sa ruskim zakonom. Taj potez Roskomnadzora je odgovor na odluku britanskog regulatora Ofkoma da televizija RT krši pravila emitovanja.

  Tagovi:
  Bi-Bi-Si, Roskomnadzor, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga