16:55 03 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1701
  Pratite nas

  Dečak iz baškirskog Sibaja Arslan Kaipkulov, čiji je san da provede neko vreme u predsedničkom avionu Il-96 ispunjen pred Novu godinu, preneo je svoje utiske o razgovoru sa šefom države i kako je kamerom snimao unutrašnjost „aviona broj jedan“.

  Ruskom predsedniku Vladimiru Putinu je tokom posete Forumu dobrovoljaca Rusije predstavljen projekat „Sanjaj sa mnom“, koji ispunjava želje teško bolesne dece. 

  Na štandu su se nalazile koverte sa željama dece. Svaki učesnik foruma mogao je da izabere koverat i da ispuni jedan san. Putin je izabrao pet koverata sa željama i obećao da će ih ispuniti, a među njima je bila i Arslanova poruka.

  Dečak je novinarima u subotu ispričao kako je obišao unutrašnjost Putinovog aviona i snimao je kamerom koju mu je poklonio ruski predsednik.

  „Umem da snimam i montiram klipove, nekoliko godina u svom rodnom gradu odlazim u televizijski studio. Reportažu o predsedničkom avionu sam, međutim, montirao sa stručnjacima državnog kanala u Moskvi. Bilo je zanimljivo naći se u unutrašnjosti predsedničkog aviona, a rad na ovom snimku s moskovskim novinarima je najbolje iskustvo za mene“, rekao je Arslan.

  Dečak je nakon razgovora s Putinom s mamom posetio izložbu u paviljonu „Kosmos“ u Moskvi. 

  Petnaestogodišnji Arslan boluje od retke bolesti — primarnog imunodeficita hiper IgG4. Dijagnozu su mu lekari u Moskvi postavili 2016. godine, a Arslan je prvo dete u Rusiji s takvom dijagnozom. Sada često leti u Moskvu na operacije i rehabilitaciju.

  Tagovi:
  kamera, predsednički avion, Vladimir Putin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga