17:49 04 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1250
  Pratite nas

  Ruska novinarka Olga Skabejeva oglasila se povodom incidenta, kada ju je poslanik Vrhovne rade i predstavnik ukrajinske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) Borislav Berjoza odgurnuo i izvređao, rekavši da to govori da su na vlasti u Ukrajini huligani i banditi.

  Skabejeva se osvrnula i na činjenicu da zapadni mediji i političari o tome ćute, te je ocenila da bi u slučaju takvog incidenta sa novinarom neke druge zemlje situacija bila drugačija.

  „Ali u ovakvoj situaciji, oni se ne oglašavaju“, naglasila je novinarka i dodala da je već uputila žalbu novinarskom sekretaru u PS SE.

  Skabejeva je takođe istakla da ovaj incident pokazuje pravo lice ukrajinskog rukovodstva. „Ovakvo ponašanje je sebi dopustio predstavnik vlasti, zvaničnik. To nam govori da su u Ukrajini na vlasti banditi i huligani“, istakla je ona.

  Podsetimo, tokom intervjua sa potpredsednicom Rade Irinom Geraščenko, Skabejevu je prvo odgurnuo jedan od novinara. Nakon toga, Berjoza je postupio na isti način — ruskoj novinarki je blokirao pristup Geraščenkovoj i sprečio je da postavi pitanje o ruskim državljanima koji su pritvoreni u Ukrajini.

  Nakon incidenta, Skabejeva je zamolila ukrajinskog poslanika da objasni svoj postupak, međutim on nije želeo da objasni svoje ponašanje. Umesto odgovora, on ju je pitao zašto Rusija šalje svoje novinare u PS SE ako ne želi da „odustane od Krima“.

  Tagovi:
  guranje, novinarka, PSSE, Ukrajina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga