15:44 19 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  53550
  Pratite nas

  Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja je tokom rasprave u Savetu bezbednosti UN o četiri godine Minskih sporazuma o Donbasu na primedbu stalnog predstavnika Nemačke Kristofa Hojsgena da je Rusija „zauzela Minsk“, podsetio da je Rusija „zauzela Berlin, a da je Minsk oslobađala“.

  Govoreći u Savetu bezbednosti o situaciji u Ukrajini, stalni predstavnik Nemačke odlučio je da podseti članove Saveta da „moramo da shvatimo da je to bila ruska invazija, da su ruski vojnici bili direktno uključeni i u okupaciju Minska i okupaciju Donjecka“.

  „Moj prijatelj Kristof je, očigledno napravivši lapsus prema Frojdu, rekao da je Rusija 2015. ’zauzela Minsk‘. Rusija je zauzela Berlin, to je bilo ranije, a pre toga je oslobađala Minsk“, objasnio je Nebenzja.

  Vraćajući se na raspravu o temi sastanka Saveta bezbednosti, stalni predstavnik Rusije je primetio da „2015. godine nismo bili u Minsku i nismo to nameravali, jer tamo žive naši prijatelji, braća i saveznici. Mi uopšte nemamo planove da ikoga „zauzimamo“ ili gde da negde „upadamo“.

  „Intervencija je vaš metod koji sada dobro vidimo na primeru jedne latinoameričke zemlje“, dodao je Nebenzja.

  Tagovi:
  Savet bezbednosti UN, Kristof Hojsgen, Vasilij Nebenzja, Berlin, Minsk, Nemačka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga