18:22 05 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1350
  Pratite nas

  Rusija nije oduševljena činjenicom da strane obaveštajne službe špijuniraju njene građane, a u poslednjih nekoliko godina povećala se aktivnost stranih špijuna, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

  Na pitanje novinara da li smatra da je normalno što SAD nadziru ruske građane i da li postoji rizik što američka strana preko interneta, prati državljane Rusije, uključujući i visoke zvaničnike, Peskov je odgovorio da „sa jedne strane, na zahtev nekih istražnih organa, kompanije verovatno mogu da ustupe podatke ako je to propisano odgovarajućim sporazumima o korišćenju određenih usluga“.

  „Čini mi se da ovome treba pristupiti isključivo sa pravne tačke gledišta. I naravno da nismo oduševljeni činjenicom da razne obaveštajne službe svuda prate naše građane. Znate da su i naše obaveštajne službe više puta izveštavale da se aktivnost stranih špijuna značajno povećala poslednjih godina“, istakao je Peskov.

  „Naravno, to je neprihvatljivo i mi to ne odobravamo. Tačnije, osuđujemo i to je ono što se može reći. Što se tiče praćenja preko interneta, tu je sve transparentno, s tim se morate složiti apriori. Tamo se sve vidi, a računanje na neku privatnost je apsurd i zabluda“, dodao je on.

  Portparol ruskog predsednika je zaključio da sve ima svoj početak i kraj, pa i američka špijunaža u Rusiji.

  Tagovi:
  internet, špijunaža, Dmitrij Peskov
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga