03:50 22 Avgust 2019
Slušajte Sputnik
  Valerij Gerasimov

  Amerika razvila novi tip borbe po principu „Trojanskog konja“

  © Sputnik / Evgeny Biyatov
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1587

  Zamenik ministra odbrane Ruske Federacije Valerij Gerasimov izjavio je da Pentagon razvija novu strategiju vođenja oružanih borbi po principu „Trojanski konj“, koja se zasniva na aktivnom korišćenju demonstranata kako bi se destabilizovala situacija u određenoj zemlji, a potom na uništavanju najvažnijih objekata visokopreciznim bombardovanjem.

  Istovremeno, on je rekao da je Rusija spremna na sve moguće strategije, pa i na ovu, budući da je u poslednjih nekoliko godina pripremljeno više koncepata neutralizacije agresivnih koraka protivnika.

  „Suština našeg odgovora je strategija aktivne borbe koja, prema doktrini ruske vojske podrazumeva čitav kompleks mera kako bi se neutralizovale sve pretnje bezbednosti“, istakao je.

  Gerasimov, međutim, nije precizirao o kakvim konkretnim merama je reč, ali je naveo da je upravo ta oblast jedna od prioritetnih kada je reč o delatnosti ruskih vojnih naučnika.

  Ocenio je i da Amerika sprovodi ofanzivna spoljnopolitička dejstva prema „neugodnim“ zemljama kako bi ih destabilizovala i inicirala smenu režima koji je narod legalnim putem izabrao.

  „Ne samo Amerika, već i njeni saveznici koriste agresivnu politiku, organizuju obojene revolucije koristeći meku silu sa ciljem da likvidiraju državnost neugodnih zemalja“, ukazao je Gerasimov i dodao da se to može lepo videti na primerima Iraka, Libije i Ukrajine.

  Tagovi:
  trojanski konj, borba, Rusija, SAD
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga