22:22 18 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Zastave Rusije i Ukrajine

  Putin: Gradićemo odnose sa Ukrajinom kada se tamošnja vlast urazumi

  © Sputnik / Aleksandr Vilьf
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 470

  Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija početi da gradi odnose sa Ukrajinom onog trenutka kada u Kijevu pobedi zdrav razum.

  „Nadam se da će ovaj talas predizbornih nesuglasica u Ukrajini, baziranih na rusofobiji, uskoro utihnuti, te da će se stvoriti bar neki uslovi za izgradnju bilateralnih odnosa“, rekao je.

  Putin je konstatovao i da svađa ne postoji između Rusa i Ukrajinaca, već da je problem nastao isključivo na nivou rukovodstva dveju zemalja.

  „Rusi i Ukrajinci se nikada nisu svađali. Ubeđen sam da je i sada takva situacija. Nerazumevanje postoji samo na nivou trenutnog rukovodstva Ukrajine, sa kojim je nemoguće postići bilo kakav rezultat po pitanju razvoja bilateralnih odnosa“, istakao je Putin.

  Ruski predsednik je takođe ocenio i da u Ukrajini trenutno živi jako veliki broj građana koji su uplašeni i boje se čak da pozovu svoje rođake koji žive u Rusiji, jer postoji mogućnost da bezbednosne službe prisluškuju sve te razgovore.

  „Međutim, vreme leči sve, siguran sam da će naši koreni i kulturne veze pobediti svu ovu političku igru današnjice“, zaključio je Putin.

  Tagovi:
  odnosi, izgradnja, Vladimir Putin, Ukrajina, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga