11:22 24 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  F-35

  Američki magazin objavio spisak najmoćnijeg oružja NATO-a u potencijalnom ratu sa Rusijom

  CC BY 2.0 / Forsvarsdepartementet / Testflyging av første norske F-35
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2076

  Eksperti magazina „Biznis insajder“ su nabrojali vrste naoružanja država NATO-a koje bi se mogle iskoristiti u potencijalnom ratu sa Rusijom. Jedno od njih je i američki nevidljivi lovac pete generacije F-35 lajtning II. Druge države, po mišljenju autora, zasad nisu mogli da naprave isti takav neprimetni i visokotehnološki avion.

  Na smislu se nalazi i višenamenski lovac „Jurofajter tajfun“, koji je napravljen u saradnji sa drugim državama. Stručnjaci portala su ga uporedili sa ruskim Su-35.

  Između ostalog, pomenuti su i strateški bombarderi B-52, B-2 „spirit“ i B-1B „lanser“, koji treba da osiguraju obuzdavanje protivnika, pošto se nalaze u Evropi.

  Magazin je izdvojio i američki protivbrodski avion „Boing P-8 Posejdon“ — jedan od najboljih lovaca za podmornice. U tu kategoriju su uključeni italijanske, francuske, norveške i danske fregate.

  Između ostalih, pominju se američki udarni helikopter AH-64 Apač, nemački borbeni tenk (OBT) „Leopard 2“ je američki nosač aviona klase „Nimic“, sistemi protivvazdušne odbrane „Patriot“ i podmornice klase „Virdžinija“.

   

  Tagovi:
  Rusija, SAD
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga