09:45 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1180
  Pratite nas

  Američki stav priznavanja Golanske visoravni kao teritorije koja pripada Izraelu i neslaganje sa ponovnim ujedinjenjem Krima i Rusije moglo bi se opisati poznatom krilaticom „Što je dozvoljeno Jupiteru, nije dozvoljeno volu“ i dobro opisuje politiku dvostrukih standarda, izjavio je poslanik Državne dume Rusije sa Krima Mihail Šeremet.

  „SAD deluju sa stanovišta ’Što je dozvoljeno Jupiteru, nije volu‘, a smisao je u tome da je njima sve dozvoljeno, a ostalima je dozvoljeno samo da slede njihove odluke. Sve su to dvostruki standardi“, objasnio je Šeremet.

  Prema njegovim rečima, američke vlasti predstavljaju svoju agresivnu politiku u vidu formulacija koje su pogodne za njih, a koje potom nameću svetskoj zajednici.

  Šeremetev je istakao da je povratak Krima u svoju istorijsku domovinu jedinstven istorijski proces, koji se odvijao strogo u skladu sa svim normama međunarodnog prava, kao i tadašnjim ukrajinskim zakonodavstvom.

  Podsetimo, ranije je američki državni sekretar Majk Pompeo ukazao na to da ne treba upoređivati situaciju priznavanja Golanske visoravni izraelskom teritorijom sa pripajanjem Krima Rusiji. Prema njegovim rečima, Izrael je dobio Golansku visoravan „da bi se i dalje štitio, a Rusija je u pogodnom trenutku odlučila da oduzme zemlju narodu, koji joj nije predstavljao nikakvu pretnju“.

  Tagovi:
  Mihail Šeremet, Golanska visoravan, Krim
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga