23:00 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 391
  Pratite nas

  Lider Krima Sergej Aksjonov izjavio je da vlasti SAD smatraju da imaju pravo da diktiraju uslove drugim narodima, zaboravljajući da je svet višepolaran i da treba poštovati mišljenje svih naroda.

  „Vidimo da Amerikanci, nažalost, smatraju da su oni nacija koja je sposobna i koja može da diktira uslove drugima. Verovatno je potrebno određeno vreme da bi se osvestili i da bi razumeli da narodi imaju pravo samo da određuju svoju poziciju i sudbinu“, rekao je Aksjonov tokom susreta sa stranim novinarima na marginama Jaltinskog međunarodnog ekonomskog foruma.

  Prema njegovim rečima, stvarnost je takva da se svi u svetu koji imaju svoj stav suočavaju s nedobronamernim odnosom američkih vlasti.

  „Amerikanci žele da budu jedini i neponovljivi, ali svet je danas višepolaran i potrebno je poštovati mišljenje svih naroda“, rekao je Aksjonov.

  Jaltinski međunarodni ekonomski forum je godišnji poslovni susret u ekonomskoj sferi koji se održava na Krimu. Ove godine forum traje od 18. do 20. aprila, a na njemu učestvuje više od 4.500 ljudi iz stotinak zemalja.

  Tagovi:
  višepolarni svet, Jaltinski međunarodni ekonomski forum, Sergej Aksjonov, Jalta, Krim
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga