05:29 16 Oktobar 2019
Slušajte Sputnik
  Pogled na izbeglički kamp Rukban u Siriji

  Amerika neće da sarađuje u likvidaciji izbegličkog kampa „Rukban“

  © AP Photo / Raad Adayleh
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2016
  Pratite nas

  Predstavnici SAD su odbili da učestvuju na trećoj sednici za likvidaciju izbegličkog kampa „Rukban“ u Siriji, koje je održano u Moskvi u režimu video-prenosa sa predstavništvom Sirije, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbrane Rusije Mihail Mizencev.

  „Smatramo da je rad bez učešća predstavnika UN, posebno bez učešća predstavnika vlade Sirije jednostran i neefikasan“, naglasio je Mizincev.

  On je saopštio da je stav SAD apsurdan. Sa jedne strane SAD navodno traže direktni dijalog sa Rusijom o problemu „Rukbana“.

  „Mi im u tom planu dajemo mogućnost moskovske platforme sa visokim statusom i ekspertskim predstavništvom, sa mogućnošću učešća u zajedničkom radu svih zajedničkih strana — kao odgovor dobijamo odbijanje“, rekao je Mizincev.

  U području Tanfa na granici Sirije i Jordana nalazi se vojna baza SAD. „Rukban“ se nalazi u pojasu širokom 55 kilometara oko baze koju kontroliše američka vojska. Ruska vojska, predstavnici MIP-a Rusije i Sirije više puta su saopštavali da je situacija na ivici humanitarne katastrofe.    

  Tagovi:
  UN, Rusija, SAD
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga