10:31 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 891
  Pratite nas

  „Rusija će na svaki način naći sredstva za otpor, s nama je beskorisno razgovarati jezikom pretnji“, rekao je izvor u Ministarstvu inostranih poslova Rusije povodom pretnje američkog ambasadora Džona Hantsmana Rusiji američkim nosačima aviona koji se nalaze u Sredozemnom moru.

  Hantsman je izjavio da svaki nosač aviona „predstavlja sto tona međunarodne diplomatije“ i da „pokazuje Rusiji da, ako se stvarno nada poboljšanju odnosa sa SAD, mora da prekine destabilišuću delatnost po celom svetu“.

  „Na svaki način naći će se sredstva otpora koja mogu ’dve stotine tona američke diplomatije‘ kojima se pohvalio Hantsman da pretvore u gomilu zarđalog metala na morskom dnu“, rekao je diplomatski izvor.

  On je istakao da je američki ambasador, bez obzira na dvogodišnji boravak u Moskvi, nedovoljno upoznat s ruskom istorijom.

  „Rusija je bila u prilici da čuje dosta takvih pretnji u stilu ’diplomatije ratnih brodova‘ od raznih pretendenata na svetsku prevlast koji su otišli daleko od sopstvenih granica“, rekao je diplomata i dodao da „nadmeno opijanje silom nikome od njih nije dobro donelo“. 

   

  Tagovi:
  nosači aviona, američki ambasador, Džon Hantsman, Sredozemno more
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga