04:18 14 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 460
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimri Putin nazvao je 18-mesečnu kaznu zatvora Ruskinji Mariji Butini u Americi — bezakonjem.

  „Ministarstvo spoljnih poslova je već komentarisalo 18-mesečnu kaznu zatvora Butini. Po mom mišljenju, tamo je rečeno da je to bezakonje. Nejasno je zašto su je osudili, kakav je zločin ona počinila“, rekao je Putin za vreme konferencije za štampu na kraju posete Kini.

  On je naglasio da se to naziva „spašavanje lica ili borba za čast epolete“.

  „Uhvatili su i stavili iza rešetaka devojku, nisu imali da je optuže nizašta. Međutim, nisu imali za šta da je optuže. Da ne bi ispali potpuno smešni, dali su joj 18 meseci, kako bi pokazali da je kriva za nešto“, zaključio je predsednik.

  Podsetimo, ruska državljanka Marija Butina, koja je u SAD optužena zbog sumnje da je radila kao tajni agent za ruske vlasti, osuđena je na 18 meseci zatvora. 

  Ona je u SAD optužena da je radila kao tajni agent, odnosno da je sarađivala sa stranom vladom, a da se nije registrovala pri Ministarstvu pravde SAD. 

  U optužnici se navodi da je Butina pokušavala da u SAD uspostavlja kontakte s američkim državljanima, čiji je cilj bio da se unaprede rusko-američki odnosi. Nju su takođe optuživali i da se bavila prostitucijom.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga