13:23 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  1014
  Pratite nas

  Viktorija Skripalj, nećaka bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja, predala je ruskom Istražnom komitetu snimke svojih nedavnih telefonskih razgovora sa svojim ujakom.

  „On (Sergej Skripalj) je zvao dvaput, jednom u aprilu i jednom je ostavio poruku… Broj je registrovan u Velikoj Britaniji. Materijal je već predat (Istražnom komitetu)“, rekla je Viktorija Skripalj.

  Ona je objasnila da je samostalno donela odluku da ne obavesti nikoga o Skripaljevim pozivima.

  „To je moja lična odluka. Od početka sam želela da on zove i razgovara sa mamom. On je pozvao“, kazala je Viktorija Skripalj.

  Sa druge strane, iz Direktorata Ruskog istražnog komiteta za Jaroslavsku oblast rečeno je da nisu primili nikakva dokumenta od Viktorije Skripalj.

  „Možda ih je poslala direktno Centralnoj administraciji Ruskog istražnog komiteta“, saopštili su u Direktoratu.

  U Solsberiju su 4. marta 2018. godine, prema tvrdnjama britanskih vlasti, otrovani bivši oficir Državne obaveštajne uprave (GRU) Generalštaba Rusije Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija.

  London smatra da je u trovanje Skripalja supstancom A234 umešana Rusija. Tog mišljenja se pridržavaju i SAD, koje su u avgustu 2018. godine uvele niz sankcija Rusiji i obećale da će usvojiti drugi paket ograničavajućih mera.

  Moskva kategorički negira umešanost u događaje u Solsberiju.

  Tagovi:
  Sergej Skripalj
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga