08:18 01 April 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 450
  Pratite nas

  Moskva će proširiti spisak predstavnika zemalja i institucija Evropske unije, kojima je zabranjen ulazak u Rusiju, a njihov broj je izjednačen s brojem ruskih državljana na spisku EU, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

  Ministarstvo je navelo da je u poslednje vreme zabeleženo da je Evropska unija donela niz odluka koje podrazumevaju primenu jednostranih ograničavajućih mera protiv pojedinih ruskih državljana.

  U saopštenju je navedeno da su osnova za takve odluke „nedokazane, a povremeno i apsurdne optužbe na račun ruskih državljana“.

  Ministarstvo je saopštilo da je Moskva u više navrata upozoravala EU da ne koristi instrument jednostranih sankcija koji je protivan međunarodnom pravu. 

  „Povodom odluka EU otvoreno smo saopštili da Rusija zadržava pravo na srazmeran odgovor. U vezi s tim ruska strana je donela odluku da proširi spisak predstavnika zemalja-članica i institucija EU, kojim je zabranjen ulazak na teritoriju Ruske Federacije. Broj imena na ruskom spisku je ujednačen sa spiskom Evropske unije“, naglašeno je u saopštenju.

  Tagovi:
  sankcije, Evropska unija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga