20:47 26 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  2800
  Pratite nas

  Ambasador Belorusije u Rusiji Vladimir Semaško smatra da su Minsk i Moskva u novoj etapi ujedinjavanja u okviru Savezne države.

  „Danas smo u novoj etapi ujedinjavanja Rusije i Belorusije. Uskoro ćemo slaviti 20. godišnjicu stvaranja Savezne države — 8. decembra. Prošli smo prilično veliki put i održali se kao države. Sumirajući rezultate 20. godišnjice saradnje, sada smo u principijelnoj etapi u kojoj odlučujemo da idemo dalje u okviru Savezne države“, rekao je Semaško u Minsku prilikom obeležavanja Dana mnogonacionalne Rusije.

  Diplomata je naveo da se pitanjima integracije bave vlade dveju zemalja i ambasadori zajedno sa Stalnim komitetom Savezne države.

  „Zajedno smo jači“, istakao je Semaško i dodao da je glavni cilj da narodi Belorusije i Rusije nemaju nikakve probleme i da zadovolje sve svoje potrebe.

  Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ranije je ukazom imenovao ambasadora Semaška za vicepremijera za pitanja delatnosti Belorusije u okviru Savezne države i odnose s Rusijom, naloživši da on bude lično odgovoran za zaštitu nacionalnih interesa države.

  Minsk i Moskva su se krajem prošle godine dogovorili da formiraju radnu grupu za rešavanje problema i razvijanje integracije.

  Tagovi:
  Vladimir Semaško, ambasador, ujedinjenje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga