22:24 02 April 2020
Slušajte Sputnik
  Rusija
  Preuzmite kraći link
  0 81
  Pratite nas

  Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je da je za poboljšanje odnosa Rusije i Amerike neophodno boriti se protiv rusofobije i razvijati poslovne kontakte.

   

  „U iskrenoj težnji da se doprinese poboljšanju rusko-američkih odnosa potrebno je ujediniti napore u borbi protiv rusofobije. U složenim uslovima treba zajedno da radimo na obnavljanju i održavanju prijateljskih odnosa Rusije i SAD, koji su zasnovani na uzajamnom poštovanju, pre svega, kroz učešće u građenju pozitivnog imidža naše zemlje, kroz uspostavljanje poslovnih veza i kroz održavanje poslovnih kontakata“, rekao je Antonov na konferenciji ruske dijaspore „Očuvanje ruskog kulturno-istorijskog nasleđa i ruskog jezika u SAD“, koja je održana u Vašingtonu.

  Ruski ambasador je istakao da je važno razvijati kontakte među mladim ljudima. Prema njegovim rečima, u maju je dvoje predstavnika SAD učestvovalo u forumu ruskih medija „Ruska dijaspora“ u Sankt Peterburgu, a u avgustu će učestvovati u radu foruma „Evroazija global“ u Orenburškoj oblasti.

  Antonov je podsetio da je u Moskvi u maju otvoren i Muzej ruske dijaspore.

  „Otvaranje muzeja simbolizuje završetak epohe otuđenja, koja je bila izazvana raznim istorijskim okolnostima. Pozivam sve da se uključe u misiju vraćanja nasleđa u istorijsku domovinu, u misiju vraćanja svega onoga što predstavlja istaknute Ruse i svih onih relikvija koje svedoče o njihovom životu“, rekao je ruski diplomata.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga